Resultaten voor slingerwerk

slingerwerk
Het slingeruurwerk van Christiaan Huygens Cultures of Early Modern Science.
Stel je de situatie eens voor: Christiaan Huygens, een heer van stand, arriveert met zijn sierlijke klok bij de doorgewinterde zeelieden om ze vervolgens uit te leggen hoe ze met behulp van zijn uitvinding de plaats op zee konden bepalen.
Slingeruurwerk uit 1657 ontdekt.
Tijdens het symposium zullen verschillende aspecten van de uitvinding van de slinger worden belicht, zoals de ontwikkeling van de uurwerktechnologie voorafgaand aan de uitvinding van het slingeruurwerk, de wetenschappelijke belangstelling van Christiaan Huygens, de internationale verspreiding van wetenschappelijke ideeën en de concurrentie tussen Nederland en Engeland rondom de uitvinding.
Slingeruurwerk op zee NRC.
Net zoals de andere zeevarende mogendheden in Europa, had ook de Staten-Generaal een grote som geld uitgeloofd voor een betrouwbare methode waarmee men de geografische lengte op zee kon meten. Hierdoor aangelokt werden de talloze voorstellen ingediend die uiteen liepen van ingenieus maar praktisch onuitvoerbaar tot volstrekt waanzinnig.
Slingeruurwerk 7 definities Encyclo.
Gevonden op http//www.etymologiebank.nl/trefwoord/slingeruurwerk.: Bij het bedenken van namen voor weinig opvallende plaatsen aan de zuidelijke hemel heeft Nicolas-Louis de Lacaille tussen het sterrenbeeld Eridanus in de buurt van de heldere ster Achernar en het sterrenbeeld Net, het sterrenbeeld Slingeruurwerk of Slingerklok opgehangen.
Christiaan Huygens, Het slingeruurwerk 1673.
Nu denk ik dat niemand, die begrijpt hoeveel daarvan aan u te danken is, zal vragen, waarom ik meende dat deze studies, waarin ik de hele theorie ervan en de beschrijving heb uiteengezet, aan uw verheven Naam moesten worden opgedragen.
Welke factoren kunnen de werking van een slingeruurwerk beïnvloeden? Ik heb een vraag 2019.
De grootste invloed van de omgeving op de gang van een slinger is de temperatuur: als het warmer wordt, zet de staaf van de slinger uit alle metaalstaven zetten uit als ze opwarmen, wordt die langer en gaat het uurwerk dus trager.
slingeruurwerk Nederlands woordenboek Woorden.org.
Bij het bedenken van namen voor weinig opvallende plaatsen aan de zuidelijke hemel heeft Nicolas-Louis de Lacaille tussen het sterrenbeeld Eridanus in de buurt van de hel. 1 Klok 2 Pendule 3 Soort horloge 4 Soort klok 5 Soort uurwerk 6 Sterrenbeeld.
Slingeruurwerk Antiek Art 2dehands.be.
Als u op een link of op Aanvaarden tikt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en andere technologieën waarmee wij en onze partners uw persoonlijke gegevens verwerken om uw eBay-ervaring te verbeteren en u gepersonaliseerde advertenties aan te bieden op en buiten onze sites.

Contacteer ons