Zoeken naar slingerwerk

slingerwerk
Het slingeruurwerk van Christiaan Huygens Cultures of Early Modern Science.
Stel je de situatie eens voor: Christiaan Huygens, een heer van stand, arriveert met zijn sierlijke klok bij de doorgewinterde zeelieden om ze vervolgens uit te leggen hoe ze met behulp van zijn uitvinding de plaats op zee konden bepalen.
Slingeruurwerk 7 definities Encyclo.
Gevonden op http//www.etymologiebank.nl/trefwoord/slingeruurwerk.: Bij het bedenken van namen voor weinig opvallende plaatsen aan de zuidelijke hemel heeft Nicolas-Louis de Lacaille tussen het sterrenbeeld Eridanus in de buurt van de heldere ster Achernar en het sterrenbeeld Net, het sterrenbeeld Slingeruurwerk of Slingerklok opgehangen.
Welke factoren kunnen de werking van een slingeruurwerk beïnvloeden? Ik heb een vraag 2019.
De grootste invloed van de omgeving op de gang van een slinger is de temperatuur: als het warmer wordt, zet de staaf van de slinger uit alle metaalstaven zetten uit als ze opwarmen, wordt die langer en gaat het uurwerk dus trager.
Slingeruurwerk uit 1657 ontdekt.
S lingerklokken met gewichtsaandrijving werden, voor zover tot nu toe bekend, in dezelfde periode ontwikkeld als die met veeraandrijving, en hoewel uit de brieven van Huygens blijkt dat zij door Nederlandse makers gemaakt moeten zijn, zijn er alleen exemplaren van de beroemde Franse klokkenmaker Thuret bekend.
Slingeruurwerk op zee NRC.
Net zoals de andere zeevarende mogendheden in Europa, had ook de Staten-Generaal een grote som geld uitgeloofd voor een betrouwbare methode waarmee men de geografische lengte op zee kon meten. Hierdoor aangelokt werden de talloze voorstellen ingediend die uiteen liepen van ingenieus maar praktisch onuitvoerbaar tot volstrekt waanzinnig.
Het slingeruurwerk Educatieve site.
Gebruik de knoppen rechtsboven om de onderdelen en de animatie te bedienen. Bekijk stap voor stap de werking van een slingeruurwerk. Home Kinderen Leerzaam Leuke dingen Spellen Van alles wat Contact Algemene Site Map. Terug naar de inhoud Terug naar het hoofdmenu.
Christiaan Huygens Entoen.nu.
Christiaans verdiensten liggen op veel terreinen: op wiskundig gebied schreef hij onder andere over de kwadratuur van de cirkel, op natuurkundig terrein bestudeerde hij de val en slingerbeweging, waarvan de uitvinding waardoor hij het meest bekend werd, het slingeruurwerk 1656, een uitvloeisel was.
Het sterrenbeeld Horologium Slingeruurwerk Kuuke's' Sterrenbeelden.
Vul je emailadres in om je in te schrijven op Kuuke's' Sterrenbeelden en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten. Kies voor de weekend editie om eenmaal, op zaterdag, een overzicht te ontvangen van alle nieuwe berichten van de afgelopen week.

Contacteer ons