Zoeken naar slingerwerk

slingerwerk
Christiaan Huygens, Het slingeruurwerk 1673.
Nu denk ik dat niemand, die begrijpt hoeveel daarvan aan u te danken is, zal vragen, waarom ik meende dat deze studies, waarin ik de hele theorie ervan en de beschrijving heb uiteengezet, aan uw verheven Naam moesten worden opgedragen.
Het slingeruurwerk van Christiaan Huygens Cultures of Early Modern Science.
Stel je de situatie eens voor: Christiaan Huygens, een heer van stand, arriveert met zijn sierlijke klok bij de doorgewinterde zeelieden om ze vervolgens uit te leggen hoe ze met behulp van zijn uitvinding de plaats op zee konden bepalen.
Slingeruurwerk 7 definities Encyclo.
Gevonden op http//www.etymologiebank.nl/trefwoord/slingeruurwerk.: Bij het bedenken van namen voor weinig opvallende plaatsen aan de zuidelijke hemel heeft Nicolas-Louis de Lacaille tussen het sterrenbeeld Eridanus in de buurt van de heldere ster Achernar en het sterrenbeeld Net, het sterrenbeeld Slingeruurwerk of Slingerklok opgehangen.
Slingeruurwerk op zee NRC.
Net zoals de andere zeevarende mogendheden in Europa, had ook de Staten-Generaal een grote som geld uitgeloofd voor een betrouwbare methode waarmee men de geografische lengte op zee kon meten. Hierdoor aangelokt werden de talloze voorstellen ingediend die uiteen liepen van ingenieus maar praktisch onuitvoerbaar tot volstrekt waanzinnig.
Vind slingeruurwerk op Marktplaats.nl.
55, X 11cm / 217, x 433, voeding: 1 x aa batterij niet meegeleverd voor de schommel klok met beweging as 12mm draad 5mm de slinger is alleen decoratie en heeft geen invloed tijdwaarneming van de klok beweging. wandklok met slingeruurwerk.
Het slingeruurwerk van Christiaan Huygens mnuurwerk.nl.
In 1658 heeft Coster een slinger aangebracht in Scheveningen en op 23 januari schrijft Huygens eigenhandig dat het werk op Scheveningen nu aan de gang is en dat hij erover denkt om het de volgende dag te gaan bijstellen vermelding in J.H.
Welke factoren kunnen de werking van een slingeruurwerk beïnvloeden? Ik heb een vraag 2019.
De grootste invloed van de omgeving op de gang van een slinger is de temperatuur: als het warmer wordt, zet de staaf van de slinger uit alle metaalstaven zetten uit als ze opwarmen, wordt die langer en gaat het uurwerk dus trager.
slingeruurwerk Nederlands woordenboek Woorden.org.
Bij het bedenken van namen voor weinig opvallende plaatsen aan de zuidelijke hemel heeft Nicolas-Louis de Lacaille tussen het sterrenbeeld Eridanus in de buurt van de hel. 1 Klok 2 Pendule 3 Soort horloge 4 Soort klok 5 Soort uurwerk 6 Sterrenbeeld.

Contacteer ons